[REPLY]
Jeg er netop blevet ringet op fra kundeservice, der gerne ville spørge ind til mit byggeprojekt. Fin start, tænker jeg. Medarbejderen Morten fra kundeservice, spørger ind til opgaven, men jeg kan ikke lige svare konkret på spørgsmålet... Jeg fortæller, at jeg ikke kan svare, da jeg ikke selv er håndværker og er ret usikker i emnet. Det får Morten til at slå over i en, af mig opfattet, hånlig mine, som jeg ikke bryder mig om. Jeg fortæller, at de ikke skal forvente mig som kunde. Efterfølgende ringer jeg op, da jeg har brug for at afklare episoden, men får det svar, at Morten er optaget på telefonen lige nu. Ok, kollegaen fortæller, at Morten vil ringe mig op, når han bliver ledig. To minutter senere bliver jeg ringet op, af kollegaen, der fortæller, at Morten er optaget resten af aftnen. Ikke engang en konfrontation med hans opførsel, magter han.
Jeg er ikke imponeret, men hvis I vil rette op på episoden, er I velkommen til at ringe mig op igen...
Ringede til byggestart for at høre hvordan de kørte forretningen, da jeg tidligere har lagt opgaver ud til "3byggetilbud" o.l. uden at modtage en eneste henvendelse. Jeg blev forklaret at de skam kører forretningen professionelt og følger op på henvendelser, så de sikrer at kunde og håndværker (som jo er den virkelige kunde) får en god oplevelse og at jeg kunne forvente at blive kontaktet efter max. 3 dage.
Jeg opretter og beskriver en opgave og hører i flere uger intet, indtil jeg bliver ringet op (der er nu gået 14 dage) af en fyr som påstår de har haft IT-problemer og beklager der er gået så lang tid. Jeg fortæller ham at jeg endnu ikke har lavet en aftale med andre hvorefter medarbejderen giver sig til at spørge ind til opgaven.... så vidt så godt, men....medarbejderen fra byggestart havde stort set intet kendskab til Bygningsreglement og fejlinformerede direkte ved at påstå at den garage som stod på min grund var ulovligt opført uagtet at jeg gjorde ham opmærksom på at der er givet tilladelse til opførelsen samtidig med huset i '68. Medarbejderen mente stadig det var ulovligt og blev direkte ubehøvlet da jeg ikke kunne give et nøjagtigt budget på min opgave.
I min verden kan jeg naturligvis ikke give et budget på en byggeopgave - jeg kan skitsere opgaven og så kan mere kyndige og professionelle folk give en prisindikation. Medarbejderen afslutter samtalen med at han ikke gider diskutere med mig (jeg forsøgte at forklare ham at jeg ikke anede om opgaven kostede 5 eller 25.000 kroner) og naturligvis ikke sende folk ud på en opgave som han ikke ved om bliver til noget. (hvis man får 3 byggetilbud, så må der jo nødvendigvis være 2 tilbud som ikke bliver til noget, så det er nok ikke håndværkerens ærinde han er ude i)....
Byggestart skriver på deres hjemmeside:
"Få 3 gratis tilbud fra håndværkere
Ingen opgave for stor - ingen opgave for lille
Spar tid og penge - ærlig og realistisk prissætning
Hurtigt og enkelt tilbud fra håndværkerne
Vi har håndværkere i alle faggrupper."
Jeg fik:
Ingen tilbud
Masse spildt tid
Absolut ingen ærlig og realistisk prissætning
En ubehagelig oplevelse
Byggestart skulle være sat i verden for at formidle kontakt mellem forbruger og håndværker på en enkel måde, men har åbenbart misforstået denne opgave totalt.
Byggestart snyder jo sågår deres egne kunder (håndværkerne) ved ikke at sende opgaverne videre, men det må blive en sag mellem byggestart og håndværkeren.
Mit råd er at kontakte håndværkerne direkte udenom elendige virksomheder som byggestart.dk.
sofus gs fandt anmeldelsen nyttig
jeg er håndværker inde på byggestart, dvs en af dem der får kundernes opgaver sendt ud.
jeg er utrolig tilfreds med deres koncept, og måden de kører det på.
jeg er en af de håndværkere som tager flest opgaver derinde, og er derfor næsten dagligt i kontakt med folkene bag byggestart, og ved derfor en del om firmaet.
derfor vil jeg lige fortælle jer folk, som ikke føler i har fået den service i fortjener.
når i sender jeres opgaver ind, sidder der forskellige folk og vurdere jeres sager, inden de bliver sendt ud til os håndværkere, f.eks en udskiftnings af en fyldnings dør som en skriver længere oppe, den er svær at sende ud, IKKE fordi byggestart ikke vil, MEN fordi de 3 håndværkere der modtager opgaven, synes den er for lille, og ikke gider bruge til på den.
det jeg mener med det her er at, selve byggestart konceptet er utrolig godt, tit og ofte er det desværre den håndværkere der skal kontakte kunden der ikke lever op til den service som han egentlig burde.
og det er ikke byggestart´s ansvar om projektet kører og bliver udført som det skal, det er ene og alene kunden, og den pågældene håndværkere. byggestart videre for middler bare arbejdet.
jeg ved dog, at de holder meget øje med de håndværkere de bruger, da de jo ikke er interesseret i at deres kunder ikke for den service og gode oplevelse de burde.
jeg kan kun sige til jer bygherre, og jeg understreger det kraftigt, at når i starter på at projekt så have ALT på papir, kontrakt, tilbud, osv osv.
i mit firma laver vi aldrig noget, før en byggekontrakt er indgået, og tidsplanen osv er accepteret, dette giver tryghed både hos kunden, og til os selv.
alt i alt er byggestart en kanon side, som hjælper både bygherre, samt os håndværks mestre:-)
sofus gs fandt anmeldelsen nyttig
Jeg er desværre enig med Ane.
Jeg blev for over et år siden sat i kontakt med en maler af Byggestart. Han startede godt, men efter lidt tid begyndte han at droppe aftaler, og kvaliteten gik ned af bakke. Nu er det endt i at jeg har måttet hive ham i retten. Han skylder mig kr. 17.500, og det er før mangellisten overhovedet er ordnet.
Byggestart har indtil videre undladt at tage ansvar for sagen.
Det var jo ellers netop det jeg havde håbet de gjorde: Sørgede for at forundersøge håndværkerne, og tog ansvar hvis de rendte af pladsen.
Jeg står tilbage med en del dårligt udført malerarbejde, og en maler der skylder mig mange, mange penge. Det, og en dårlig oplevelse med Byggestart.
REDIGERET:
Byggestart har i email bekræftet at de mener tydeligt at have frasagt sig ethvert ansvar for kvaliteten af den håndværker de leverer kontakt til. De har dog pillet Michael Christensen af deres liste, og bedt ham om at udbedre mine mangler.
Der er således som Ane og jeg har konstateret ingen sikkerhed ved at bruge Byggestart. Du er mindst lige så godt stillet ved selv at ringe til tre tilfældige håndværkere i området og bede dem om tilbud.
Blev kontaktet af 1 håndværker, der sagde han vel kunne skifte min vandhane "for en plovmand" (500 kr.).
Det kom til at koste mig 923 kr., da han måtte køre længere end han havde regnet med. Og så måtte han køre igen efter materialer han ikke havde i bilen.
Han sagde han faktisk var tømrer...
Kontakt til en lokal håndværker i stedet! Det kan kun blive billigere.
PJ fandt anmeldelsen nyttig
Jeg skulle for nylig have omfineret en yderdør og bad Byggestart om at formidle tilbud. Jeg fik ikke noget mailsvar, men de ringede og mente, at det ville blive billigere med en helt ny dør. Jeg sagde, at når jeg havde fået tilbudene, ville jeg gerne selv afgøre det. Det medførte en længere tåget forklaring, og da jeg direkte spurgte Byggestart, om de ikke ønskede at formidle kontakten, svarede de ja. Så meget for Byggestarts ydelse i dette tilfælde. Hvis de har en intern regel om et minimumsbeløb, så bør de skrive det på hjemmesiden og ikke spilde kundernes tid.
PJ fandt anmeldelsen nyttig
Skulle bruge håndværker til nye vinduer, og bad byggestart om tilbud. Skulle bruge mindst 2 tilbud. Blev kontaktet af en håndværker der virkede seriøs nok og en anden der ikke engang gad tage ud og tage mål. Dette efter mere end 14 dage uden en lyd fra dem. Blev senere kontaktet af byggestart.dk da den useriøse håndværker åbenbart havde klaget over at vi ikke ville benytte ham. Bad byggestart om at komme med et tilbud mere, så vi havde de to vi skulle bruge. Det skete bare aldrig. Som bygherre fandt jeg min håndværker selv. Som håndværker ville jeg ikke turde nærme mig byggestart, der på mig virker meget useriøse.
Jeg blev ringet rigtig hurtigt op af en flink fyr fra Byggestart, der kort gennemgik min opgave. Men giver dem dog kun 4 stjerner i stedet for 5 fordi de reklamerer med 3 gratis tilbud og jeg fik kun 2. De var begge gode og jeg har nu valgt den ene af dem!
Jeg synes, det er dejligt at spare tid og energi på at finde hændværkere. Og så er medarbejderne hos byggestart så flinke og god service:-)
Har brugt dem til flere opgaver. Fin service.
Fik fat i en god håndværker. Har brugt ham til flere opgaver efterfølgende.
Jeg kan klart anbefale Byggestart. Det var totalt nemt at få dem til at give tilbud i stedet for selv at ringe rundt. Vi har lige fået lavet en super fed terrasse med herregårdssten. Vi sparede ca. 12.000 kr. i forhold til det dyreste bud. Der var rigtig langt i mellem de tre brolæggeres pris og vi valgte ham der lå i midten, for han virkede også rigtig flink og dygtig. Kan kun anbefale Byggestart, fed service og rigtig rigtig dejligt at selv slippe for alt besværet. Helt sikkert at vi ringer til dem igen næste gang vi skal have lavet noget.
Byggestart.dk er fulde af lovprisninger om sig selv, når man går ind på deres hjemmeside. Desværre har mine erfaringer med dem ikke just været positive, men i deres "Ris & Ros"-side på nettet synes de sjovt nok ikke, at de kan finde plads til min kritik.
De sælger som sådan ikke nogen selvstændig vare, men lever af at formidle kontakt til håndværkere, som de så får et beløb fra pr. opgave, de skaffer til den pågældende håndværker.
Den første kontakt til dem var fin-fin, vi fik et tilbud fra en elektriker via byggestart.dk ret hurtigt efter at have lagt det ud på hjemmesiden.
MEN: Den pågældende elektriker tog os noget så grundigt i r...n og snød os for en del penge.
Efter forgæves at have henvendt mig til elektrikeren, prøvede jeg at kontakte byggestart.dk for at høre, om de kunne hive fat i nakken på ham - det var jo dem, der havde formidlet kontakten, og vigtigst af alt: de har et e-mærke på deres hjemmeside, som er Forbrugerrådets garanti for sikker e-handel. Ergo regnede jeg med, at mine forbrugerrettigheder var garanteret hos dem.
Men nej - det eneste de gjorde var at anbefale mig at finde en anden til at færdggøre opgaven (og dermed betale dobbelt!), fordi "jeg kunne risikere trusler" (!) ... og så en lang svada fra de varme lande om, at e-mærket altså ikke lige betød forbrugersikkerhed på den måde, at de tog en eller anden form for ansvar for den vare (formidlingen til håndværkeren) som de havde solgt mig.
Modsat hvad de selv reklamerer med, er der INGEN garanti for ordentligt udført arbejde hos byggestart.dk, og jeg vil ikke anbefale andre at bruge dem.
Kunde, millingetotalservice, PJ og Anders Sewerin Johansen fandt anmeldelsen nyttig