[REPLY]
Min pedal skurrer. Den kan ikke køre ordenlig rundt.
Da jeg kommer med min cykel, siger mekanikeren, at det er på grund af foråret. Har ellers kørt 400 km i foråret, så jeg holder fast i mit.
Der er stadig et års garanti på cykelen. Han beholder min cykel til næste dag.
Min kone kommer og henter den. Hun formoder det er iorden, med pedalen.
Bemærkning fra, min cykelfagmand: Pedaler ok. Er smurt.
Den skurrer stadig og jeg synes ikke det fagmæssig er særlig flot.
Og nu køber jeg da bare selv et par pedaler, et andet sted og sætter på.
Mon ikke jeg som ikke fagmand, kan finde ud af det.
jeg havde arvet min fars kildemoes cykel som er et par år gammel. Da min bil gik i stykker, ville jeg sætte cyklen istand. Jeg bor tæt på cykologen i Rødovre og det var derfor oplagt at få dem til at lave den. Problemet med cyklen var at baghjulet slog ud (exet), der skulle nye dæk og slanger på, og en ny kæde.
Cykologens mekaniker kigger på cyklen og siger med det samme at baghjulet ikke kan rettes, og der skal et nyt på, som vil koste ca. 1500kr. Jeg synes det lyder af rigtig mange penge, men siger ja, da jeg har brug for et transportmidel hurtigs muligt. Mekanikeren tilføjer at der vil gå en uge før baghjulet er hjemme.
En uge går og jeg får en opringning fra cykologen i Rødovre. De fortæller at baghjulet først vil være fremme om halvanden måned og det nu vil koste 2500kr. Jeg ved dårligt hvad jeg skal sige, men får fortalt dem at de ikke skal lave min cykel alligevel for detver simpelhen for dyrt. Lige da jeg får sagt det, siger manden fra cykologen, at han da nok skal hjælpe mig med at finde en fin ny cykel. Jeg siger pænt nej tak.
Jeg fortæller en kammerrat om episoden, og han synes også det lyder hul i hoved. Så han anbefaler mig et lille cykel værksted. Jeg smider cyklen ind til ham. Han siger mig at baghjulet ikke er særlig slemt og det vil han nemt kunne rette, og sammen med en ny kæde og to nye dæk og slanger, bliver det 900kr og den er færdig samme dag.
Jeg er rigtig sur over at cykologen i Rødovre har prøvet at platte mig på den måde, og vil på ingen måde anbefale deres værksted på nogen måde. I stedet vil jeg opfordre dig til at benytte dit lokale lille cykelværksted, som i mit tilfælde både har været meget billigere og meget hurtigere.
Konen var blevet kørt ned af en bil og den 1 måned gamle cykel var blevet beskadiget. Cykologen i rødovre er registreret som Nishiki forhandler og ligger tæt på hjemmet, så dem vælger vi. Der var flere klokker der ringede undervejs, men de fik reddet situationen næsten tilfredsstillende hver gang, så derfor valgte vi at fortsætte.
vi spørger i butikken om de tager forsikringssager inkl taksatorbesøg m.m. svaret er ja og vi skal bare henvende os på værkstedet. på værkstedet bliver vi mødt af to unge mænd, der rygende går rundt om cyklen og konstaterer at den da ikke fejler noget. desuden skal vi henvende os i butikken først, da de ikke ved hvordan man behandler forsikringssager??
Så kommer ejeren fra vores første møde ned på værkstedet, og endnu en gang bliver cyklen nærmest bedømt bare med øjnene. Der har endnu ikke været kyndige hænder på cyklen. Alle de fejl vi gør opmærksom på bliver affejet med at det da bare er småting. Information om at cyklen faktisk kun er en måned gammel preller helt af på dem. Men vi får tingene på plads og noteret ned. På opfordring ringer de endda da taksatoren havde været der.
Efter en uge vil vi have cyklen i brug og vi vil ikke vente på at modpartens forsikring godkender reparationen. Efter aftale med forsikringen kontakter vi Cykologen og beder dem lave de vigtigste ting for at cyklen køre: justering af gear for og bag, opretning af forhjul etc. De lover at mekanikeren ringer dagen efter. 1½ dag efter har han stadig ikke ringet og vi ringer selv til Cykologen. Lang historie kort får vi endelig mekanikeren i røret. Da jeg gjorde ham opmærksom på, at de havde lovet at han ville ringe dagen før, blev jeg lettere overfuset og fik at vide at han havde repareret cykler til kl 19 dagen før, og han havde derfor ikke tid til at ringe. Han havde ikke rørt cyklen endnu, men kunne ikke forstå at gearet skulle justeres, da det tydeligvis ikke fejlede noget. Indtil videre var jeg stadig den eneste der havde kørt på cyklen, ingen fra Cykologen sagde noget om, at de havde prøvekørt cyklen.
Vi skulle så afhente cyklen og ved en prøvekørsel virkede forskifteren ikke som før ulykken, og - lang historie kort - en venlig ung ekspedient tog cyklen ind til endnu en justering af forgearet. 1 time senere var vi tilbage og fik cyklen udleveret. Jeg er - ikke cykel kyndig - men heller ikke sikker på, at den kører helt perfekt.
Sagen er ikke afsluttet endnu, men jeg har en mistanke om, at de sidste reparationer og justeringer ikke foregår hos Cykologen. Der er trods alt andre cykelværksteder i nærheden.
Vi er ikke besværlige kunder, men jeg kan hurtig blive spids, når jeg møder modstand hele vejen i processen. Mekanikeren kunne godt tåle at lære lidt om hvordan han skal tale til kunderne, og glemme alt om 'jeg alene vide'. Lidt inde i seancen begynder vi at undrer os over, at de overhovedet tog sagen, da slet ikke virker interesseret i at levere os cyklen tilbage i fuld funktionsdygtig stand.
Dette er en kortere version af en underlig oplevelse.