25. juni 2009
Reklamationsret ikke eksisterende - køb dit mac i Norge!
Har købt min første mac, en macmini på apple.dk, ingen problemer med levering i maj 2008. Prøver at tænde den i juli, igen ingen problemer. Da jeg så i starten af august er klar til at "flytte ind" i macmini'en, vil den ikke tænde. Det viser sig at være en defekt strømforsyning. Jeg får en ny meget hurtigt, men har lidt problemer med tilbagelevering af den gamle. Jeg kan ikke - som Apple support havde sagt - give den til den fragtmand, som leverer den nye, men må få fat i en anden fragtmand. Så går der lige en eftermiddag med det.
I juni 2009 er der så lige pludselig sort skærm. Efter laaaang ventetid bliver jeg guidet gennem forskellige procedurer, som ikke virker. Den skal på værksted. Jeg bliver gjort opmærksom på, at garantien er udløbet (der er gået 13 mdr. siden jeg købte den), men får også at vide, at det er en hardwarefejl, så jeg kan reklamere. Det gør jeg så. 5 dage efter får jeg et brev fra værkstedet med et tilbud på 2.256 kr. for udskiftning af et defekt bundkort. De har slet ikke forholdt sig til reklamationen. Da jeg ringer til dem, får jeg at vide, at bundkort ikke er på Apples liste over anerkendte fejl, og at jeg derfor selv skal betale. Ydermere fortæller de, at et bundkort er en reservedel, som ikke nødvendigvis holder til mere end 10 mdrs. brug, og at det bare er ærgerligt for mig.
Jeg synes altså, at jeg har ret til at forvente, at en computer holder mere end 13 mdr.
Jeg kontaktede Forbrugerstyrelsen, som sagde, at hvis jeg ville klage, måtte jeg ikke få macmini'en repareret, og der ville gå 6-8 mdr. før sagen kunne afsluttes. Jeg kunne også vælge at få udleveret det defekte bundkort, men for det første vil det forringe mine chancer for at vinde sagen, og for det andet vil værkstedet have yderligere 2.500 kr. for at sælge det til mig. De kendte godt til humacs praksis med kun at udlevere defekte dele mod høj betaling.
Når jeg nu ikke vil undvære min computer indtil næste år, så må jeg altså bare finde mig i, at Apple åbenbart selv sætter standarden for reklamationsret. Og at huma
Din besvarelse er nu gemt. Du vil om kort tid modtage en email med dit nye login til din firmaprofil.