We are hiring!

[DATE]

[REPLY]

LLO anmeldelser

LLO Logo
Kunderne om LLO : »Inkompetent og langtrukken sagsbehandling« »Amatøragtig Vejledning« 3
Lavt
4.9 af 10

3 kundeanmeldelser
Bedøm virksomhed
  • Anmeldelser (3)

Udvalgt anmeldelse om LLO

Inkompetent og langtrukken sagsbehandling

Jeg har tidligere nydt godt af god og kompetent indsats fra LLO (troede jeg - se senere) i 2008 i forbindelse med en fraflytning og udlejers tilbageholden af depositum. Da jeg nu stod i en ligende situation, kontaktede jeg derfor atter LLO i Århus for at få hjælp. Det blev en stor og langtrukken skuffelse, som endte med at jeg hyrede en advokat for at få afsluttet min sag. Og det var flere ting, som gjorde, at LLO's indsats var lige så frustrende som kampen om mit depositum.

For det første stødte jeg ind i en meget stiv og centraliseret struktur, hvor det kun er muligt at få telefonisk kontakt til en fællessekretær, der ikke har andre beføjelser end at sende mails til sagbehandlerne. Da jeg 3 uger efter min henvendelse stadig ikke havde fået en sagsbehandler, lavede jeg en aftale om et personligt møde og kørte til Århus (fra Norddjurs) for dette. Her påtog fremmødte sagsbehandler sig sagen, men hun var ny og uerfaren, så jeg hjalp hende på baggrund af min tidligere erfaring med at stykke et brev sammen til udlejer ud fra relevante passager i lejeloven. Så vidt så godt.

Hurtigt efter går vores kommunikation helt i kludder. Udlejers svar er undvigende, og sagsbehandleren overser mit svar på hendes spørgsmål om, hvad hun skal svare på denne. Der går 3 uger hvor jeg intet hører, inden jeg opdager dette - trods mange mails til hende samt opkald til sekretæren, der jo ikke kan andet end at sende flere mails. Da jeg endelig får en mail fra sagsbehandler, refererer den til en gammel mail og rejser blot flere spørgsmål, og ikke den rådgivning jeg har nødig. Der er nu gået 2 mdr. siden brevet blev sendt til udlejer uden opfølgning på dennes reaktion.

I frustration ringer jeg atter til sekretæren og klager min nød. Her får jeg at vide, at jeg overvurderer foreningens formåen, da det jo er en organisation af frivillige. Hun "kan heller ikke finde ud af, hvad jeg vil" og antyder hermed, at det er mig, der skaber forvirring. Det er ikke muligt at skifte sagsbehandler. Desuden mener hun, at jeg er sluppet billigt med at betale knap 1000,- kr (kontingent og gebyr for sagsbehandling) for rådgivning og et brev til udlejer! Det er muligt, men jeg henvendte mig, fordi jeg ikke havde råd til en advokat, og fordi foreningen i deres egenomtale tilbyder gratis retshjælp til medlemmer. Det skal de jo så lade være med.

3 mdr. efter min første henvendelse (5½ mdr. efter min fraflytning) får udlejer endelig svar på hans oprindelige reaktion på vores brev. Dette indeholder en betalingsfrist på 5 dage, som udlejer vælger at ignorere, og sagen går atter i stå, da der igen ikke følges op på sagen. Yderligere 2 uger senere kryber jeg endelig til korset og hyrer en advokat, da jeg skylder pengene væk til anden side. Det koster mig 1.500 kr. - ekskl. den gratis retshjælp jeg er berettiget til pga. min lave indkomst, men så får jeg også pengene i løbet 7 dage. Dette beløb havde jeg heller end gerne betalt fra dag et for at undgå tovtrækkeri med både udlejer og LLO på samme tid!

Det viste det sig dertil hen ad vejen, at mit tidligere medlemsskab af LLO havde været via Århus Lejerforening, der meldte sig ud af LLO i 2010. Da jeg det år fik en giroopkrævning på kontingent fra LLO, betalte jeg beløbet i den tro, at det var 'samme' forening, jeg genoptog mit medlemsskab af. Det var så ikke tilfældet, og hvordan LLO har fået min adresse kan man jo kun gætte på... Men sagsbehandleren kunne godt se, at min gamle sag lå i den anden forening! Det forklarer i det mindste den manglende opfyldning af mine positive forventninger, og jeg har siden fået bekræftet at mine oplevelser med LLO ikke er enestående.

Selvfølgelig er der grænser for, hvad man kan forlange af frivillige, men som organisation kan man sørge for gode vilkår gennem god oplæring, begrænset sagsmængde og tæt supervision - og ikke blot en sekrekrær som buffer mod direkte kundekontakt. Det er vel trods alt mennesker med et reelt behov for hjælp, der henvender sig. Og selv foreninger baseret på frivilligt arbejde bør leve op til hvad de lover.

Mit råd til lejere i nød er derfor:
- Vil du have hurtig og effektiv hjælp til en enkel sag, så brug en advokat. Det koster ikke ret meget mere og sparer en masse tid.
- Ønsker du venlig og kompetent behandling og har tid til at vente lidt mod at spare penge, så henvend dig til en lokal lejerforening. Disse er endda billigere end LLO, og så støtter du samtidig en god sag.

Emil fandt anmeldelsen nyttig

LLO

Llo Sønderborg arbejder sammen med udlejerne !!!

Jeg har hjulpet nogen med at komme ud af deres kontrakt, og ham fra llo sønderborg har ved en fejl sendt en mail til mig hvor udlejer og llo aftaler hvordan sagen skal behandles han er kun er marionette for udlejerne åbenbart, så stol ikke på ham ring heller til llo København ved spørgsmål.

Amatøragtig Vejledning

Jeg oplever LLO som et foretagende med et klart mål. At hjælpe lejere med deres rettigheder, køre sager om huslejens størrelse osv. Desværre er de i realiteten ikke rustet godt nok til dette.

De er ikke særlig engagerede i deres medlemmer, eller de sager der bliver kørt, men De er glade så længe man betaler kontingent.

Problemet er at deres vejledning ærlig talt virker amatøragtig.

Jeg spurgte dem om jeg burde køre en sag om lejens størrelse og lagde alle kortene på bordet fra start. Sagen var at jeg var 1 ud af 2 på kontraken som skulle køre sagen. - De var hurtige til at gøre mig til medlem. Og mente at jeg skulle køre sagen selvom min sambo ikke ønskede sagen kørt.

Alle på kontrakten skal dog invilge i at køre sagen afslørede huslejenævnet & ankenævnet senere for mig. Dette burde LLO vide.

Jeg føler mig fejlvejledt da jeg aldrig havde kørt sagen eller meldt mig ind i LLO hvis jeg havde vidst dette fra start.

Så pas på. De er velmenende, men amatøragtige. LLO tager ikke ansvaret for deres fejl. - Deres fejl kommer til at gå ud over dig alene.

Glen Michaelsen fandt anmeldelsen nyttig

fandt anmeldelsen nyttig. Enig?

Vi har sendt dig en e-mail med et link, som straks verificerer din e-mail.

Luk