[REPLY]
Jeg havde købt et ophold i julegave til min kone og havde set frem til en romantisk tur på Sophiendal Gods. Ved indcheckning mødte vi en meget lidt serviceminded receptionist, som brokkede sig over at vi ikke havde printet købsbeviset ud? Welcome to the digital world.
Da vi så værelset blev vi mødt at et stilfuldt værelse med himmelseng. Gennerelt var gods rigtig smukt, selvom det var slidt. Der var 10 minus grader udenfor så glæden over den indbydende himmelseng, fik os til at klappe i vores hænder.
Vi undrede os dog over at vi ikke rigtig kunne for varme på værelserne. Vi hoppede ind under dynen med alt tøjet på og så tøende vi op lidt efter lidt. Da vi senere skulle spise festmiddag iklædt lange underdrenge og uldtrøjer, så spurgte vi i receptionen om det kunne passe at der skulle være så koldt på værelserne. Ja det kunne sagtens passe, da varmen var gået....(Nice information). Under middagen kunne man hører samtlige gæster snakke om kulden og fustrationer herom.
Vi fik serveret dejlig mad og vin, men tjeneren tog sig ikke tid til at yde den service som vi havde forventet af sådanne et sted.
Da vi dagen efter checked ud og blev spurgt om alt havde været som det skulle være, nævnte vi kulden og dens impakt på oplevelsen af opholdet. Receptionist virkede ikke som om hun havde i sinde og kompenser for kulden, men sagde halv jokende: "Håber I kommer tilbage når det bliver varmere". Vi undlod at svare.
Weekendophold på hvedholm slot
1 døgn=> 5 stjerner
Vi vil checke ind fredag aften og oplyser navne og tlf.numre. => Vores reservation er væk, vi eksisterer kort fortalt ikke.
Den søde receptionist beklager og giver os en suite som et plaster på såret. (Får at vide, at vi højst sandssynligt skal skifte værelse næste dag, hvilket vi accepterer)
Den 3 retters middag der var inkluderet var over al forventning, virkelig lækker lækker mad og en meget opmærksom og venlig ung tjenerinde.
2 døgn=> 1 stjerne
Vi henvender os i receptionen lørdag morgen og får at vide, vi skal være ude af værelset kl 11.00 og først kan tjekke ind i et nyt værelse kl 14.00. Dvs vi har 3 timer hvor vi og vores bagage er uden værelse. Det er hvad det er, men mangler at den nye receptionist lige beklager ulejligheden eller giver en kop kaffe eller lign. som plaster på såret.
Værelset vi får er udmærket, dog minder toilettet mest af alt om et fly/tog/Skibs-toilet der larmer ad helvedes til.
Restaurantbesøget om aftenen ender med at vi sidder en times tid og venter på at tjeneren henter os ind til et bord. Vi må selv henvende os til personalet som meddeler de simpelt hen havde glemt os.
Igen ikke så meget som en undskyldning.
Efter hovedretten blev vi så glemt igen, og måtte igen vente yderlige en time før desserten blev serveret.
desuden var der ikke badekar på hverken første eller andet værelse, som forventet ( der var ingen ledige)
Alt i alt:
Fremragende mad, men det kniber lidt med at holde et højt serviceniveau hele vejen igennem, som man ellers bør kunne forvente til den pris.
Super romantisk værelse, lækker middag med flag på bordet, da de havde luret at vi havde bryllupsdag. Søde og professionelle ansatte, som også tog sig tid til at fortælle lidt historie om slottet. Fantastisk overdådig flot buket, som min mand havde bestilt hos slotsgartneren, som en ekstra overraskelse. Vi fik hvad vi havde forventet, jeg fik dog lidt mere i form af buketten :-)
Vi tager helt sikkert på slotsophold igen næste år på vores bryllupsdag.
Min kæreste og jeg bestilte en overnatning inkl. middag på Hvedholm slot. Fin oplevelse. Det var i december så slottet var julepyntet, skøn stemning. Værelset imponerende. Passende med besøgende, der var en del folk i restauranten men og man kunne sagtens gå en tur alene i parken. Vi er meget interesserede i god mad og fine restauranter og havde ikke de højeste forventninger til middagen - og blev positivt overraskede. Dejligt når det går den vej.
Hjemmesiden er dog ret uoverskuelig og besværlig at finde rundt på når man vil bestille opholdet, men når man først er på slottet et det fint.
Førstehåndsindtrykket var ikke så godt, da første syn, som mødte os, da vi skulle tjekke ind til gourmet-opholdet, var en tennisbane groet til i ukrudt. Da vi senere gik en tur rundt om slottet til "slotsparken", stod flere steder udenfor byggeaffald og div gamle kasserede ting, som var "sat" til side, men ikke smidt væk. Ikke at det ødelægger et ophold, men det ser sjusket ud.
Værelset var til gengæld fantastisk flot og funktionelt. Alt i gammel slotsstil, men med nye møbler - og en ordentlig seng med gode madrasser (andre steder er den gamle stil nogen gange så autentisk, at der nærmest er halm i sengen)
Stedet var under restaurering, men der hvor man havde restaureret var der utrolig flot og romantisk. Det er absolut også det, som trækker opad her, for det var fantastiske omgivelser og skønt, at man måtte opholde sig over alt i "stuerne", som der var mange af på slottet.
Middagen var ganske fin, men ikke noget som giver ekstra point eller skiller sig særligt ud.
Morgenmaden derimod var desværre alt for ordinær. Bake-off brød og pålæg, som umiddelbart bare lignede noget, der var fisket ud af en pålægsbakke fra køledisken i det lokale supermarked. Skæreost med almindelig ostehøvl til, så alle gæsterne kunne udveksle bakterier i osten. Det var generelt en ret kedelig morgenmad uden nogen som helst "specialiteter" i. Personalet havde glemt at sætte servietter og sukker frem til morgenbordet, men det skal de ikke lastes for - det er trods alt menneskeligt at fejle.
Hvis vi skulle vende tilbage, så vil det klart være pga den skønne atmosfære.
Sauntehus er et fantastisk lækker sted, og med et gourmetophold følger et af de største og pæneste hotelværelser jeg har set. Ankomst lørdag eftermiddag og efterfølgende vinsmagning var i top og det samme var morgenmaden om søndagen. Middagen manglede dog desværre en hel del.
Alle de 'rigtige' tjenere var optaget af at servere til et bryllupsselskab, hvilket efterlod den gæve lokale bondepige - som normalt arbejde i receptionen - til at servere. Dette var mildest talt uheldigt da hun intet vidste om hverken menu eller vine.
Maden var solgt som en 5 retters gourmetmenu, og var identisk med den meget billigere slotsmenu som bare var 3 frie valg ud af de 5. Første forret var en laksecarpacio, der viste sig at være en groft hakket røget laks med lidt dilddressing. Forret nr. to var en udkogt pastasalat jeg ikke engang ville have serveret for mine venner tilbage i 80'erne da pastasalat var på mode, og så fremdeles.
Med overnatning, vin og kaffe beløb det korte ophold sig til 3.500 det var det efter min mening bare ikke værd.