[REPLY]
Elendig kundebehandling og svindel hos SPENDSER
I april 2011 gik vi som kommende brudepar ind i Spendser Guld Sølv Ure i Kolding Storcenter. Vi mødtes med guldsmeden, som fortalte, at vi kunne få lavet rødguld om til hvidguldsvielsesringe. Vi hentede nogle arvestykker i Fredericia, i alt 20 gram guld (en guldkæde og to guldringe, den ene med en ametyststen).
Aftale med Spendser guldsmed (samlet pakkeaftale af i alt kr. 6.500):
• Enighed om hvilke hvidguldsringe i 14k hvidguld, han skulle forædle
af vores guld til en pris på kr. 5.500.
• At der skulle monteres en diamant i den ene ring til en normalpris på
kr. 1.500 mod en betaling på kr. 1.000.
• Det blev aftalt, at Spendser skulle betale dagsprisen for
overskydende guld.
• At Spendser uden problemer kunne levere ametyststenen tilbage.
Guldsmeden foreslog, at man kunne bruge stenen i et andet smykke
senere, hvilket vi mente, var en fremragende ide (stenen kom fra
bedstemors ring).
• Da vi skulle giftes lørdag den 30. april, skulle ringene være færdige til
afhentning den 26. april 2011.
Skandalen:
• Op til påske ringede Spendser guldsmed og bad os komme til
Kolding (ca. 35 minutters kørsel hver vej), for han mente, at han
havde en bedre ide til ringe. Da vi ankom til Spendser i Kolding,
havde guldsmeden kludret med vores bestilling og viste os en anden
model ring end tidligere aftalt. Han vidste tydeligvis ikke, hvilken ring
vi havde aftalt tidligere. Vi enedes imidlertid om et andet sæt ringe.
Derefter vi kørte hjem til Fredericia noget mindre tillidsfulde end
tidligere.
• Tirsdag den 26. april ringede vi for at høre, om ringene var klar til
afhentning. Personalet hos Spendser vidste absolut intet og
guldsmeden var ikke mødt på arbejde. Vi ringede gentagne gange og
kunne ikke få et svar på, hvornår vores ringe var færdige.
• Onsdag den 27. april, få dage før brylluppet, ringede vi flere gange
uden at få et svar på, hvornår ringene kunne hentes eller var færdige.
• Torsdag den 28. april, to dage inden brylluppet, fik vi efter flere
opringninger besked på, at ringene kunne hentes om eftermiddagen.
• Min kæreste kørte til Spendser om eftermiddagen, hvor hun fik
oplyst, at ringene ikke var færdige, idet der ikke var sat den aftalte
diamant i den ene ring, men at hun bare kunne tage til sit bryllup med
ringene, som de var.
• Ikke så meget som en beklagelse fik hun fra den efter vores
opfattelse uprofessionelle, selvhøjtidelige og fuldstændig ligeglade
guldsmed.
• Min kæreste var ked af det, men accepterede, at hun ikke kunne få
sine færdige vielsesringe til sit bryllup, for guldsmeden ville ikke gøre
mere ved ringene før efter brylluppet.
Svindelnumret:
Min kæreste oplyste med god ret, at guldsmeden ikke havde overholdt sin aftale, og at hun selvfølgelig ikke var helt tilfreds med behandlingen, hvilket "tænder den nu ganske ubehøvlede guldsmed af", hvorefter han skaber sig som en såret tiger, da han tilsyneladende føler sit ego hårdt ramt. Med grimt og primitivt sprog, som ikke er en handlende værdig, spørger han min kæreste (kommende brud) om hun troede, at det var en pølsevogn hun handlede ved, samt at det er meget svært og tidskrævende at lave guldringe, og at han havde arbejdet hårdt hele påsken osv.
I sit hysteri ville guldsmeden pludselig ikke længere monterer diamanten til de aftalte kr. 1.000 eller i øvrigt gøre mere ved ringene, ligesom han nu ikke ville sælge ringene, som var lavet af vores guld. Min kæreste var meget ked af den behandling, hun fik af den nu ”nærmest ondsindige guldsmed”, som simulerede, at han rev handelsaftalen i stykker, da min kæreste bad om den. Derefter forsvandt ”guldsmeden” ned i forretningens kælder med aftalen, som hun ikke måtte få udleveret.
En rar og forstående medarbejder ved navn R.... (af hensyn til vedkommende), som havde overværet dele af senariet, henvendte sig til min kæreste og fik forklaringen på al den højrystede snak og guldsmedens opførsel. R.... gik derefter ned til guldsmeden for at tale ham til rette. Hun kom derefter op og var meget oprevet og ked af det. Hun indgik en aftale med min kæreste om, at hun kunne komme tilbage med ringen mandag eller tirsdag formiddag, for så ville hun færdiggøre den aftalte handel og få monteret diamanten efter brylluppet.
Da vi kontaktede Spendser om mandagen, fik vi oplyst, at R.... ikke var mødt på arbejde. Om tirsdagen kontaktede vi igen Spendser og fik oplyst, at hun var langtidssyg.
Slutningen:
Den utroværdige og ubehagelige guldsmed havde klædt sine medarbejdere godt på, så vi fik blot oplyst, at handlen var afsluttet, at bedstemors sten kunne vi ikke få, for den var nu gået tabt, at diamanten ikke ville blive monteret og servicen var slut.
Resultat:
• Tyveri af smykkesten
• Snydt for kr. 500 rabat på diamant og montering
• Ikke redegjort for 8 gram guld
• Den ene ring er for lille og skal udvides for kundens regning, da al
service og reklamationsret tilsyneladende blev indstillet på trods af
købeloven
Lærdom:
Gad vide, hvad der skete med R...., som behandlede os med empati og god service?
Vi er taknemlige for, at vi ikke er under ledelse af en guldsmed, som kan finde på at behandle sine kunder så uprofessionelt og usympatisk!
Om guldsmeden Spendser Guld Sølv Ure driver virksomheden som en guldsmed eller en pølsemand, er vi ikke længere i tvivl om!
Guldsmeden bør naturligvis ikke indgå en aftale, hvis han ikke magter at overholde den.
Nu har vi lært, hvad et tillykke med brylluppet fra Spendser indebærer!
Anbefaling:
Hvis man tør handle med guldsmeden i Spendser Guld Sølv Ure, så få udarbejdet en detaljeret aftale skriftligt og giv aldrig guldsmeden aftalen i hånden, da der er risiko for, at han forsvinder i kælderen med den!
Med Venlig hilsen
Brudeparret
Nb!
Skulle man finde det ulejligheden værd, kan man ved at søge på "Spendser Guld Sølv Ure" på nettet finde andre forbrugeres anmeldelse af vold mod kunde, politianmeldelse, manglende seriøsitet, antydning af personalemishandling, ringe service, uhøflig tale, pris på reparation af ur, der kostede det samme som et tilsvarende nyt ur - og måske meget mere.
Jeg har købt et inex til 1150,- de sender efter 4 uger hvor det har været sendt ind pga fejl en sms til mig om at det koster 1125,- at få uret renoveret. Ikke engang et opkald. Selvom jeg har ringet utallige gange for at spørge hvor det bliver af. De laver intet selv, og tørrer det hele af på inex producenten. -Og bruger ord som, du må kunne forstå det fra vores side. Og jeg har det sådan, at de burde kunne forstå det fra min side også. Så spørger han chefen mens jeg er i tlf stadig. Jeg kan høre han siger: -bare få det ur hjem, så må han komme og afhente det! Tak for elendig service! Jeg har lige købt et D&C ur til 3000,- Spørg lige om jeg har fortrudt det. Alting kan lade sig gøre. Indtil varen er købt.... nu kan jeg ligge uret hen uden at kunne indstille tiden igen. Hvad skal man med det..????