14. januar 2010
Lange responstider og meget nedetid ... mission failed?
Jeg har været kun de hos surftown siden 2004. I den periode har jeg vidt og bredt anbefalet surftown, som en driftsikker, billig og supportvillig webhotelløsning. Både til mine kunder og venner.
Gennem det seneste halve år, har jeg dog oplevet en mærkbar forringelse af kvalitetet. Da jeg udvikler websites og programmerer en hel masse, bruger jeg mit webhotel intenst, og det er helt tydeligt for mig, at noget har ændret sig til det værre hos surftown.
I sommers var der så vidt jeg erindrer, noget flytning af data internt i surftown, og i den forbindelse oplevede jeg en del 'uro' i svartider og oppetid. Men det er forståeligt og helt i orden. I en periode.
Grunden til at jeg reagerer nu, er at jeg i de forløbne uger har arbejdet på et nyt projekt, og således har brugt mit webhotel dagligt i timevis. Og hold da k.... hvor er det ringe. Lange repsonstider, og ofte slet intet svar. Altså timeout. Det er ikke i orden. Derofr kontaktede jeg surftown, for at bede dem hjælpe mig, så vi kunne komme videre.
Til at starte med lod det til at sagsbehandlingen var god... De satte lidt overvågning op, og så ventede vi. 48 timer senere vendte surftown tilbage og meldte ud at 7 daglige nedeperioder på mellem 1½ og 2 minutter, ikke regne for nedetid, men er en del af deres sikring af at deres kontrolpanel er hurtigt...Hmm, jeg er intet teknisk geni, men hvad end årsagen er, så er nedetid vel nedetid. Omkring de lange svartider jeg oplever viste talene ikke andet end at der nogle gange er op til 11 sec. svartid. Gennemsnitstallene så fine ud.
Supportmedarbejderen forsøgte at lægge skylden for den oplevede lange svartid over på mig, i og med at, som han sagde "at vi helst ser at du ikke uploader utestet kode op på dit webhotel. Årsagen til dette er at, utestet kode kan indeholde kodefejl, som skaber højt load på serveren og dermed utilgængelighed for andre kunders websites på serveren."
Det korte af det lange er, at jeg stadig har et dårligt webhotel, og at surftown ikke lader til at interesere sig for det.
Hvis missionen er at være danmarks bedste webhotel, håber jeg at den er mislykkedes, således forstået at der finder et der er bedre endnu...Det er en år siden jeg sidst var ude at lede.
// updater efter surftowns svar 15.01.2010
Tak for at tage dit tid til at svare. KEdeligt at det stadig ikke hjælper.
Lad mig begynde bagfra. Jeg betaler kun 50 kr, for jeres produkt. Er jeres 50 kroners produkt bare ikke bedre end det jeg oplever, længere? Med andre ord, må jeg forvente et ustabilt webhotel, til kun 50 kr. om måneden, og hvad koster så et stabilt et hos Jer. Og hvad forstår i ved stabilt?
De "af og til" genstarter af serveren er ikke ubetydelige for mig. 7 nede perioder i døgnet, på op til 4 minutter... det er hvad jeg har set i de tal i også har tilgængeligt.
Og så den der 99.6 % oppetid målt over 24 timer, hvert minut, med en gennemsnitlig svartid på 500 ms... Det er jo ikke ligefrem alle dage den holder. jeg ville gerne ved hæfte tallene for 13.01.2010, men det ved jeg ikke hvordan man gør. Svartiden er i snit omkring 850-900 ms. En del målinger lå omkring 4-6 sekunder og en enkelt var helt oppe over 15 sekunder. Hertil kommer de 7 nede perioder, alle på mellem 1min 40 sekunder og 2 minutter. Andre dage har nedeperioderne varet op til 4 minutter.
Men jeg gider ikke det her frem og tilbage... Jeg vil bare have en klarudmelding omkring surftown. Kan i ikke gøre det bedre ? Er det hvad jeg kan forvente af jer fremover ?
Din besvarelse er nu gemt. Du vil om kort tid modtage en email med dit nye login til din firmaprofil.