4. januar 2010
Telia's sælgere har taget røven på mig 2 gange!
Nytårsaften mister jeg min mobil og tager ind på Hovedbanen et par dage efter, for at få en ny tilskudsmobil. Sælgeren fremlægger det her fantastiske tilbud, hvor jeg får en mobil og en mini bærbar for i alt 990 kr. (inkl. gebyre og mobilt bredbåndsabonnement i 3 mdr.). Ja, det lyder ret vildt, så for at være helt sikker på, at jeg har forstået det rigtigt giver jeg hende min fremlægning af tilbuddet, som jeg høre det, og spørger om det er rigtigt forstået. Svaret er et tydeligt JA! Fedt tænker jeg, det napper jeg. Da jeg allerede har afgivet min underskrift digitalt da jeg først skulle have mobiltelefonen, betaler jeg bare for oprettelse af nyt sim-kort, får mine vare og papire udleveret og går glad og tilfreds derfra - ganske uvidende om hvad der rent faktisk står i den kontrakt der blev lavet efter jeg skrev under, og som jeg jo reelt set ikke har skrevet under på og slet ikke har set! (hvor bindende kan en digital underskrift, der bliver kopieret over på et papir, egentlig være??) Sælgeren sagde højt og tydeligt (og jeg gentog), at jeg ikke skulle betale andet end 99 kr. om md. i 3 mdr. for pc'en, men her står der søreme at jeg binder mig til at betale den fulde pris ved 23 rater af 99 kr. WTF?! Jeg ringer til Kundeservice og de siger jeg skal ringe til butikken og tale med butikschefen. Det gør jeg, og han er direkte uforskammet!! For jeg kan da nok regne ud at jeg ikke får en mini bærbar for 300 kr. (som har så fint fremlægger det). Øh nej, det kan jeg ikke regne ud, når din sælger siger, at det gør jeg!! Jeg synes tilbuddet lød vildt, men når jeg spørger hende om det er rigtigt og hun svare ja, så går jeg da ud fra, at det er rigtigt, hvadend det lyder vanvittigt eller ej. Desuden, når man kan få en mobiltelefon for 1 kr. hvorfor skulle man så ikke kunne få en mini bærbar for 300 kr.???
Jeg har desværre oplevet noget lignende for ca. 5 år siden hvor jeg blev ringet op af en sælger fra Telia, så jeg burde nok have vidst bedre, men hvad kan man så (forhåbentlig) lære af det?
LÆS ALTID ALT I KONTRAKTEN IGENNEM, ALT!! OGSÅ DET MED SMÅT!