Beowulfs profil

Anmeldelser (11)

Mytrendyphone

Overalt meget godt

Jeg købte to hukommelseskort og fik dem dagen efter min bestilling. Hurtig og effektivt. Vil helt bestemt handle hos my trendy phone igen og kan klart anbefales.

Alon fandt anmeldelsen nyttig

Unisport.dk

Hurtig og effektiv service

Skønt at det gik så hurtigt - modtog pakken dagen efter jeg bestilte den!

BilligVVS.dk

Fin oplevelse

Mange flotte og brugbare ting. Altid hurtig levering.

AAGAARD

Hurtig levering

Hurtig levering, og fine varer. Alt forløb godt.

Nelly

Hurtig levering og varer som forventet

Hurtig ekspedering og levering af fine varer.

Domino's Pizza

Perfekt

Simpelthen bare tilfreds!!

Philip Wulff Espersen fandt anmeldelsen nyttig

29. marts 2012

Besvarelse fra Domino's Pizza

Kære Beowulf,

Tak for anmeldelsen :-)

Med venlig hilsen

June Helbirk
Domino's Pizza

Paradis Is

Super som altid

Ingen dikkedarer her, kun god sevice og hurtig forsendelse!

Kvickly

Super fint

Super hurtig levering - og fantastisk service.

Interflora

OK!

Godt udvalg. God og hurtig og venlig betjening.

Bezzer

Helt tilfreds

Rigtig god service og levering

Smukbaby

Kun ros

En virksomhed med god service og hurtig ekspedition.

Beowulfs profil

profilbillede af Beowulf
Beowulf
Anmelder
Mand, 1984
Danmark

Profiltekst

Beovulf (Beowulf eller Bjovulf) er hovedpersonen i Beovulf-kvadet, som er et oldengelsk (angelsaksisk) kvad nedskrevet mellem år 700 - 1000 med en handling der foregår i Danmark og Sydsverige . Selve helten Beovulf er ukendt fra skandinaviske sagnkilder, men de danske konger Hrothgar (Roar) og Halga (Helge) svarer til Saxo og andre kilder. Hrothgars kongehal, Heorot, svarer til Hjort, den tidligst nævnte hal i Lejre.

Beovulfkvadet er tidligere blevet opfattet som et kompendium af fragmenter beregnet til mundtlig gendigtning af en fortæller. Det skyldes, at der er adskillige brud i handlingsgangen, foruden at digtet er skrevet i to forskellige varianter af angelsaksisk sprog. Men i nyere tid mener mange, at der er tale om en litterær helhed, der blot har bevaret spor af den orale tradition. Beovulf er i dag anerkendt som det tidligste romanværk på engelsk. Dets handling tjener til at erindre de samtidige englændere om deres fortid på kontinentet, før anglere, saksere og jyder emigrerede til øen og tilkæmpede sig magten. Den litterære værdi er derfor flettet sammen med den legendariske, nationale betydning.

Digtet er særdeles velkendt blandt universitetsuddannede i engelsktalende lande, da det er pensum for engelskstuderende. I mange universiteter kræver man endda, at Beowulf skal læses på det originale angelsaksiske sprog, hvilket er et særskilt studium for en moderne englænder. Derfor fik Beowulf et dårligt ry og blev sjældent læst med fornøjelse, men i 1936 udgav Tolkien en artikel om digtet, i hvilken han priste dets poetiske og litterære kvaliteter. Siden er Beowulf på vej til at blive anerkendt som et betydningsfuldt kunstværk i bredere kredse, men kun i engelsktalende lande. Wagners Niebelungen Ring henter adskilligt fra Beovulf. For eksempel er guldskatten bevogtet af en drage og dramaet ender med heltens død og højtidelige ligbrænding som varsler om samfundets opløsning som i Ringen. Tolkiens Ringenes Herre er også inspireret af Beovulf både med hensyn til stof og stemning. Deraf følger, at en gren af den moderne fantasy-litteratur (film, computerspil, bøger...) også står i gæld til Beovulf-digtet.